Säkert växtskydd lyfter temat personlig skyddsutrustningen under två webbinarier i vinter. Det andra hålls nu i februari och är för dig som kör lantbruksspruta med bom.

Maria Dalin, kemist och expert på Arbetsmiljöverket, går igenom både utrustning och hjälpmedel som behövs under såväl påfyllnad, körning och rengöring av sprutan.

Under webbinariet lyfter vi även frågor som:

- Vilken typ av utrustning behöver jag? Var köper jag den?
- Hur lång tid kan jag faktiskt använda handskarna?
- Vad bör jag tänka på när jag slänger använd utrustning?

Vi kommer även att visa hur man lyckas med en säker på- och avtagning liksom hur utrustningen ska sitta för att ge bäst effekt.

Tid: 15 februari kl 13.00
Längd: 40 min + tid för frågor

Länk till mötet publiceras här på webben senast den 14 februari. Ingen föranmälan krävs.

Välkommen!

Har du en fråga som du vill att vi lyfter under webbinariets frågestund är du välkommen att skicka ett mejl i förväg till info@sakertvaxtskydd.se.

Fler nyheter

2022-04-28

Nya listor med avdriftsreducerande utrustning 

Att använda särskilt avdriftsreducerande utrustning är ett enkelt sätt att få säkrare effekter och kortare anpassade skyddsavstånd.

Läs mer
2022-02-28

Länk till DFF-webbinarium

Säkert växtskydd håller ett digitalt seminarium för att följa upp diflufenikankampanjen och du som är lantbrukare och/eller användare av...

Läs mer
2022-02-24

Därför ska du läsa etiketten på växtskyddsmedel

Du läser väl etiketten till de växtskyddsmedel som du använder? Där finns viktig och utförlig information om hur användningen ska gå till.

Läs mer