Säkert växtskydd medverkar på Borgeby Lantbruksmässa och Brunnby Lantbrukardagar. Välkommen till vår monter för att fråga, diskutera eller bara tycka till om växtskyddsfrågor eller vår verksamhet.

 I vår monter på Borgeby kan du spilltesta din växtskyddsmedelshantering. Detta är en uppskattad övning där du och ditt sällskap får testa vem som kan fylla sprutan utan att spilla växtskyddsmedel. Det är svårare än man tror.

Vi pratar gärna med dig om om avdriftsreduktion, skyddsutrustning eller vad du bör tänka på när du använder ogräsmedel med diflufenikan eller prosulfokarb.

Som du kanske har läst i tidigare inlägg vill vi fira kampanjens 25-årsjubileum tillsammans med er! Vi bjuder på tårta till dagens första besökare, både onsdag och torsdag, på båda mässorna.
Förutom att bjuda på firartårta finns vi såklart på plats för att hjälpa dig att reda ut frågor och funderingar kring växtskydd och hantering. Kanske vill du passa på att be om en introduktion till den nya Hjälpredan-appen? 

Du hittar oss i monter D1 på Borgeby och monter 117 på Brunnby.

Vi ses!

Fler nyheter

2022-10-12

Lägre halter av DFF i vattendrag i Skåne

I dagarna har vi kunnat ta del av resultat från 2021 års miljöövervakning i Skåne och analyserna visar att halterna av DFF sjunkit till...

Läs mer
2022-08-29

Tre tips inför höstbehandlingen med prosulfokarb

I år var äntligen Borgeby och Brunnby lantbrukarmässor tillbaka efter två års uppehåll. Säkert Växtskydd var där för att träffa besökare,...

Läs mer
2022-07-01

Nytt material om biobädd

Påfyllning över en biobädd är ett bra alternativ där resterna av växtskyddsmedel tas om hand och bryts ner på plats.

Läs mer