Säkert växtskydd medverkar på Borgeby Lantbruksmässa och Brunnby Lantbrukardagar. Välkommen till vår monter för att fråga, diskutera eller bara tycka till om växtskyddsfrågor eller vår verksamhet.

 I vår monter på Borgeby kan du spilltesta din växtskyddsmedelshantering. Detta är en uppskattad övning där du och ditt sällskap får testa vem som kan fylla sprutan utan att spilla växtskyddsmedel. Det är svårare än man tror.

Vi pratar gärna med dig om om avdriftsreduktion, skyddsutrustning eller vad du bör tänka på när du använder ogräsmedel med diflufenikan eller prosulfokarb.

Som du kanske har läst i tidigare inlägg vill vi fira kampanjens 25-årsjubileum tillsammans med er! Vi bjuder på tårta till dagens första besökare, både onsdag och torsdag, på båda mässorna.
Förutom att bjuda på firartårta finns vi såklart på plats för att hjälpa dig att reda ut frågor och funderingar kring växtskydd och hantering. Kanske vill du passa på att be om en introduktion till den nya Hjälpredan-appen? 

Du hittar oss i monter D1 på Borgeby och monter 117 på Brunnby.

Vi ses!

Fler nyheter

2022-06-09

25 år med Säkert växtskydd

Sedan 1997 har Säkert växtskydd arbetat för att utbilda svenska lantbrukare och trädgårdsföretag genom att ge råd om en säker hantering av.

Läs mer
2022-06-03

Skärpta villkor för prosulfokarb

Reglerna för användning av växtskyddsmedel som innehåller ämnet prosulfokarb skärptes senast 2019. Nu inför Kemikalieinspektionen ännu...

Läs mer
2022-04-28

Nya listor med avdriftsreducerande utrustning 

Att använda särskilt avdriftsreducerande utrustning är ett enkelt sätt att få säkrare effekter och kortare anpassade skyddsavstånd.

Läs mer