Säkert växtskydd håller ett digitalt seminarium för att följa upp diflufenikankampanjen och du som är lantbrukare och/eller användare av diflufenikan bjuds in för att tycka till om den gångna kampanjen.

Den 3 mars kl 12.30-14.00 hålls en digital uppföljning av diflufenikankampanjen via Teams.

Webbinariet är  ett tillfälle för er som använder diflufenikan (DFF) att ge din syn på kampanjen och diskutera med experter och kollegor hur vi kan lyckas med att sänka halterna av DFF i våra ytvatten.

Säkert växtskydd har bjudit in Kemikalieinspektionen, Jordbruksverket och SLU Centrum för kemiska bekämpningsmedel i miljön (CKB) att ge en lägesrapport. 
Jordbruksverket kommer berätta hur du kan optimera användningen av DFF.

Länk till webbinariet
Start kl 12.30
Koppla upp dig från 12.20.

Vi vill gärna få en uppfattning om hur många som kommer, anmäl ditt intresse genom att skicka ett mejl till info@sakertvaxtskydd.se

Välkommen!

Diflufenikankampanjen pågick 2018-2020 med syftet att vända trenden att det aktiva ämnet diflufenikan (DFF), som finns i flera ogräsmedel, uppmäts i för höga halter i vattendrag i Skåne. Se Säkert växtskydds kortfilm om kampanjen här.

Fler nyheter

2022-04-28

Nya listor med avdriftsreducerande utrustning 

Att använda särskilt avdriftsreducerande utrustning är ett enkelt sätt att få säkrare effekter och kortare anpassade skyddsavstånd.

Läs mer
2022-02-24

Därför ska du läsa etiketten på växtskyddsmedel

Du läser väl etiketten till de växtskyddsmedel som du använder? Där finns viktig och utförlig information om hur användningen ska gå till.

Läs mer
2022-02-16

Uppdaterad lista för preparat med praktiska och tekniska användningsvillkor

Nu finns en uppdaterad lista där Säkert växtskydd har samlat alla preparat som har fått särskilda användningsvillkor vid godkännandet.

Läs mer