Med avsikten att diskutera utfallet av diflufenikankampanjen och vad vi kan göra för att gå vidare och använda resultatet hålls ett utvärderingsmöte den 1 september klockan 13-16.

Det kommer att ges presentationer från Kemikalieinspektionen, SLU Centrum för kemiska bekämpningsmedel i miljön (CKB), Jordbruksverkets växtskyddscentral och Spannmålsodlarföreningen. Eftersom det visat sig svårt att minska användningen och uppmätta halter i övervakningsområdena behöver vi diskutera hur vi kan göra för att gå vidare och använda resultatet.
Rapporten där CKB undersökt vilka faktorer som påverkar de viktigaste faktorerna som påverkar uppmätta halter av diflufenikan finns att läsa här.

I inbjudningen hittar du program och mer information.

 

Fler nyheter

2022-06-15

Besök oss på mässorna i sommar!

Säkert växtskydd medverkar på Borgeby Lantbruksmässa och Brunnby Lantbrukardagar. Välkommen till vår monter för att fråga, diskutera eller

Läs mer
2022-06-09

25 år med Säkert växtskydd

Sedan 1997 har Säkert växtskydd arbetat för att utbilda svenska lantbrukare och trädgårdsföretag genom att ge råd om en säker hantering av.

Läs mer
2022-06-03

Skärpta villkor för prosulfokarb

Reglerna för användning av växtskyddsmedel som innehåller ämnet prosulfokarb skärptes senast 2019. Nu inför Kemikalieinspektionen ännu...

Läs mer